Personale cu deficienţă de vedere pot folosi tasta M pentru a accesa meniul de navigatie rapida - acesta le va permite sa acceseze sectiunile cele mai importante ale site-ului folosind doar tastatura. Pentru a accesa o pagina cu o descriere simplificata a site-ului - destinata persoanelor cu dizabilitati cognitive si neurologice - va rugam sa urmati acest link.
Pentru asigurarea interpretului mimico - gestual exista aplicatia "Voci pentru maini" ce poate fi accesat utilizand internetul la adresa: https://www.vocipentrumaini.ro/

Consiliul Judetean Bihor

Direcția generală de asistență socială și protecția copilului

Oradea, str.Feldioarei, nr.13, Tel.0359-409286, 0359-409285, 0259-476371,0259-476372, E-mail. dgaspcbh@rdsor.ro
Ajută-i pe alții să reușească singuri.
Protectia datelor cu caracter personal in cadrul DGASPC Bihor
Romana Magyar English
  Francais Deutch
Comisia de Protectie a Copilului
Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap
Harta Servicii Sociale
Asistenti maternali profesionisti
Adoptii
Donatii, sponsorizari si voluntariat
Documente spre consultare
Anunturi
Sediul Direcția generală de asistență socială și protecția copilului
Telefonul copilului 983

Telefon

Numar unic national de urgenta 119

Mareste fontul
Micsoreaza fontul
 
 
Harta site
  Consiliul Județean Bihor  
erasmus9 CJ BH Ane
  DGASPC Bihor  

 

DGASPC Bihor participă în proiectul European Erasmus + alături de:

9DWUNASTYCH din Bialystok, Polonia https://9dwunastych.org/și
Bildungsstätte Anne Frank din Frankfurt, Germania https://www.bs-anne-frank.de
cu titlul:  
Diversitatea în prevenirea discriminării în educația adulților,
Așadar pe parcursul celor 24 de luni de desfășurare a proiectului (01.10.2020-30.09.2022), vor avea loc 4 întâlniri de lucru transnaționale și alte 4 întâlniri de lucru locale, cu specialiștii din instituția noastră sau colaboratori care au legătură directă cu educarea/formarea adulților care fac parte din categorii considerate discriminate.
Fiecare organizație parteneră este diferită ca arie de activitate, dar reușesc să se complementeze una pe cealaltă foarte bine. Astfel, Frankfurt am Main din Germania este unul dintre cele mai mari orașe multietnice și multiculturale din țara lor, regiunea Poldaise din Polonia este cu preponderență o zonă rurală (unde se găsește și Bialystok) și deține o minoritate semnificativă ortodoxă și de asemenea belaruși, ucrainieni și cehi, iar orașul nostru are în componență un număr semnificativ de cetățeni de etnie maghiară și romă.
Toate aceste diferențe ne-au adus împreună tocmai pentru a ne îmbunătăți metodele de lucru în munca de antidiscriminare dusă de fiecare partener în parte.
Pe parcursul derulării proiectului fiecare oragnizație își va prezenta modul de lucru pe parcursul a trei zile cu participare internațională de workshop, după cum urmează:
-în Polonia se va discuta despre: egalitatea de gen, munca cu tinerii pe tema antidiscriminării și managementul diversității;
-în Germania subiectul va fi: antisemitismul, islamofobie și discursul care instigă la ură;
-în România subiectele atinse vor fi: antidiscriminarea în contextul incluziunii minorităților (de ex. populația romă) și incluziunea socială prin educație (se va prezenta un instrument folosit în munca cu adulții neșcolarizați).

Pe parcursul fecărui atelier vom încerca să potrivim fiecare metodă de lucru propusă la situațiile diferite din restul tărilor participante, astfel încât se vor crea scenarii care pot fi aplicate în situațiile particulare date de contetx. Fiecare organizație participantă își va crea un grup de lucru (între 7 și 12 oameni) care vor lua parte prin rotație și la workshopurile internaționale. Scenariile de lucru dezvoltate în urma workshopurilor internaționale vor fi testate de către participanți și colaboratori  în munca directă cu beneficiarii, iar la final se va oferi un feedback.
Astfel, scenariile testate ale activităților propuse în cele 3 zile de workshop internațional, vor constitui o bază pentru principalul rezultat al acestei colaborări: un e-book.
Acest intrument de lucru va cuprinde nu doar un set de metode antidiscriminare pentru minorități sau persoane dezavantajate social, ci va fi un instrument important pentru încurajarea integrării acestor grupuri de oameni, cu scopul de a crea o societate capabilă de autoreflexie și de  funcționare în contexte sociale diverse, având ca beneficiu educația antidscriminare.